marți, 26 septembrie 2017

Cum poti sa reduci cheltuielile la caldura

Cheltuielile de intretinere pe timp de iarna pot scapa de sub control atunci cand nu ne pregatim corespunzator pentru a intampina anotimpul geros. Oricat ne-am dori sa traim in cele mai bune conditii de confort termic, acest lucru poate avea urmari usturatoare asupra bugetului financiar daca nu acordam o atentie deosebita unor aspecte.

Pentru a eficientiza pe cat de mult posibil consumul de combustibil pe timp de iarna, adica pentru a reduce cheltuielile la caldura, putem sa luam o serie de masuri in ceea ce priveste diverse elemente ce au rolul de a contribui in acest sens. Iata care sunt cateva dintre modurile in care putem reduce cheltuielile de intretinere:

Izolarea corespunzatoare a locuintei – inainte de toate trebuie sa ne asiguram ca nu exista pierderi de caldura. Peretii sunt principalii factori ce le favorizeaza, deci o astfel de actiune este cea mai recomandata pentru reducerea cheltuielilor la caldura. Ca sa avem garantia ca facem lucrurile ca la carte este de preferat sa ne documentam in privinta celui mai potrivit material de izolatie: unul care sa fie eficient si sa prezinte durabilitate si rezistenta in contact cu diversi factori (flacari, rozatoare, etc.).

Inlocuirea ferestrelor cu termopane de calitate – sistemele de deschidere se numara printre cele mai dese sursa de pierderi de caldura. Atunci cand acestea nu au fost montate corespunzator sau prezinta defecte (nu etanseaza corect din cauza garniturii slabe), in mod cert ca surse importante de caldura se vor pierde prin respectivele spatii si orificii.

Achizitionarea unui termostat inteligent – un astfel de dispozitiv are menirea de a regla si controla temperatura din locuinta. Atunci cand sistemul de incalzire de care dispunem este de calitate, insa nu reusim sa mentinem o valoare ideala de temperatura in interior, un termostat Salus iT 600 Smart Home sau orice alt dispozitiv produs de un brand cunoscut, reprezinta raspunsul potrivit. Ne permite sa setam o valoare optima si sa o mentinem pe toata durata zilei. Pe timp de noapte putem sa o reducem pentru a beneficia de un somn corespunzator. Avantajul la acest dispozitiv este ca poate fi controlat si de la distanta, de pe orice dispozitiv ce dispune de conexiune la internet.

Utilizarea unui combustibil eficient – in functie de sistemul de incalzire utilizat este important ca tipul de combustibil folosit sa fie ales dupa criteriul calitatii. Spre exemplu, o centrala pe baza de lemne are nevoie de material uscat pentru a functiona la randament optim. De preferat ar fi ca acesta sa fie cumparat cu 2 ani inainte de folosinta. Prea putine sunt centralele care asigura necesarul de caldura cu lemn ud, astfel ca expertii il recomanda pe cel uscat.

Iata 4 moduri prin care si tu poti sa reduci cheltuielile la caldura. De preferat este sa te ocupi de acestea din timp pentru ca iarna sa nu te prinda pe nepregatite. Este necesara investirea unei sume destul de consistente pentru a pune la punct toate acestea. Daca nu dispui de venitul necesar pentru a le solutiona deodata, te poti concentra pe cele mai importante pentru moment. Spre exemplu un termostat Salus It 600 Smart Home ar fi de preferat pentru ca te ajuta sa reduci consumul inutil de combustibil. Intra pe saluscontrols.ro daca vrei sa comanzi dispozitivul la un pret rentabil.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.